Lëngu i rrepës, edhe pse jo shumë i shijshëm është shumë i shëndetshëm.
Shkencëtarët britanik nga University of Exeter kanë vërtetuar se konsumimi i lëngut të rrepës, rrit qëndrueshmërinë dhe mundëson zgjatjen e stërvitjeve edhe për 16%.
Journal of Applied Physiology ka shkruar se nitratet e pranishme në rrepë çojnë deri te ulja e harxhimit të oksigjenit në kuadër të angazhimit fizik dhe kështu janë të lidhura me lodhjen më të paktë gjatë ushtrimeve.
Të dhënat e mbledhura nga 8 persona të moshës nga 19 deri në 38 vjet, kanë treguar se efekti pozitiv i gjysmë litri lëngu të rrepës është më i mirë se ai që mund të arrihet me stërvitje të rregullt.
Hulumtimet e mëhershme kanë treguar se lëngu nga rrepa mund të çojë edhe në uljen e tensionit.