Kur flasim kumtojmë më shumë kuptime se sa mendojmë (VIDEO)

Në një përmbledhje ekskluzive të librit “Lënda e Mendimit”, Steven Pinker e vështron gjuhën se si ajo si organ shpreh se çfarë zhvillohet në një organ tjetër, në trurin tonë— dhe se si fjalët që ne perdorim kumtojnë më shumë kuptime se sa ne mendojmë. “Ajo është një dritare brenda qenies njerëzore” kështu shprehet ai gjatë një prezantimi për projektin e fjalimeve motivuese Ted Talks. Për më shumë, ndiqni videon me titra shqip.

Lajme të ngjashme

Back to top button