Valls: SHBA duhet të riparojë dëmin e shkaktuar nga spiunimi

Kryeministri francez Manuel Valls i ka bërë thirrje Uashingtonit që “të bëjë çdo gjë që mundet, që shpejt të riparojë dëmin” që është shkaktuar në marrëdhëniet dy-palëshe nga pretendimet e publikuara se SHBA-të kanë spiunuar presidentët francezë.

Valls ka thënë sot në parlament se publikimet e dokumenteve nga WikiLeaks, ku thuhet se Agjencia Kombëtare për Siguri e SHBA-së ka kryer spiunimet, janëtë “papranueshme” në mes aleatëve.

Ai tha se ambasadorja amerikane në Paris, Jane Hartley do të takohet me ministrin e jashtëm francez, Laurent Fabius, ku do t’i jap “shpjegim zyrtar” për aktivitetet e Agjencisë së Sigurisë.

Sipas dokumenteve të publikuara nga WikiLeaks, presidenti Francois Hollande dhe dy paraardhësit e tij, Nicolas Sarkozy dhe Jacques Chirac janë spiunuar nga SHBA-të.

Shtetet e Bashkuara nuk kanë pranuar që të komentojnë për këtë çështje.

Agjencia Kombëtare për Siguri edhe më herët është akuzuar se ka spiunuar liderët gjermanë, brazilianë dhe meksikanë.

Lajme të ngjashme

Back to top button