Dy shenjat më serioze që paralajmërojnë ndarjen

Këto janë dy shenja të jetës në çift të cilat tregojnë se divorci është i pa evitueshëm

Ngecja  në një cikël negativiteti

Është si “të shkelën në rërë thithëse”. Çiftet që të hyjë në një cikël negativiteti shpesh e gjejnë veten duke filluar procedurat për divorc vetëm disa vite pas martesës. Ky negativitet bëhet gjithë-përfshirës, duke përkeqësuar  intimitetin dhe miqësinë, bëheni kundërshtar të njëri-tjetrit në vend që të jeni mbështetësit e njëri-tjetrit.

Duke rënë dakord për të mos u pajtuar

Kjo mund të duket si një mënyrë e thjeshtë për t’i dhënë fund luftës me kushte të ndershme dhe të drejta, por duke rënë dakord që të mos pajtoheni dhe të mbani qëndrime të kundërta që qon gjithmonë drejt konfliktit. Këto çifte mund të qëndrojnë së bashku më gjatë, por pastaj rreth moshës së mesme, ata fillojnë ta kuptojnë se jeta e tyre e përbashkët është shumë e zbrazët. Ata bëhen një nga ato çifte që dalin në darkë dhe nuk flasin me njëri-tjetrin gjatë gjithë kohës. Ne i quajmë ato çifte  “çifte të shkëputur”. Përgjithësisht martesa e tyre mund të zgjasë rreth 16 vjet dhe më pas ata divorcohen.

Lajme të ngjashme

Back to top button