Fëmijët që gënjejnë, kanë kujtesë më të mirë dhe aftësi më të mira mendimi

Mos u brengosni nëse fëmijët tuaj, e thonë ndonjë rrenë: ata kanë kujtesë më të mirë dhe aftësi më të mira mendimi.

Hulumtuesit nga Universiteti i Floridës në SHBA, kanë rekrutuar 114 fëmijë, të moshës prej shtatë deri në njëmbëdhjetë vjeç, dhe i kanë vënë në lojë.

Megjithëse kërkohej që të mos mashtrojnë, atyre iu lanë hapur të gjitha mundësitë, të bëjnë një gjë të tillë – derisa gjithçka monitorohej nga kamerat e fshehura.

Çuditërisht, vetëm nje e katërta e fëmijë, kanë shikuar përgjigjet dhe kanë mashtruar.

E, të njejtit janë treguar më mendjemprehtë dhe me kujtesë më të mirë, kur janë vënë në test. /Telegrafi/

Lajme të ngjashme

Back to top button