Dashuria e këtillë…

 

“Dashuria është një veprimtari, jo një ndikim pasiv; ajo është një “ngritje ” dhe jo ” rënie “! Ajo në radhë të parë është dhënëse, jo marrëse. Kjo s’do të thotë vetëm të sakrifikosh e të japësh gjërat më të shtrenjta, por të japësh nga gëzimi yt, nga kuptimi yt, nga dituria yte ,nga humori dhe nga të gjitha shprehjet dhe shfaqjet e asaj që gjallërojn mbrenda teje “

Erich Seligmann Fromm ishte një psikolog social nga Gjermania. Ai gjithashtu ishte sociolog dhe psikoanalist, ka botuar shumë libra të njohur mes tyre dhe “Arti i të dashuruarit”, “Ikje nga liria” e tjerë.

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button