Мinistri i punëve të jashtme të Austrisë vizitoi HEC “Matka”

Ministri i punëve të jashtme të Austrisë Sebastian Kurz, në kuadër të vizitës oficiale në Republikën e Maqedonisë, vizitoi hidrocentralin “Matka” të EVN Maqedonisë.

Së bashku me delegacionin u bashkëngjit edhe Ambasadori i Republikës së Austrisë në Maqedoni Tomas Mihael Baer, Kurz kishte mundësi që njihet me pasurinë e historisë së Matkës, e cila daton nga vitet e tridhjeta të shekullit të kaluar.

Hidrocentralja Matka përpos bukurisë natyrore që lë pa frymë vizitorët, të lidhura ngushtë me elektrifikimin, dhe në këtë mënyrë zhvillimin e Qytetit të Shkupit dhe transformimit të saj në metropol modern.

Kurz gjatë vizitës së tij në Maqedoni, ka pasur takime të ndryshme me zyrtarë të lartë të Maqedonisë.

Lajme të ngjashme

Back to top button