Si të mbajmë më gjatë pastër dyshemenë

Te gjithëve ne ka ndodhur se ndërsa sapo kemi lare dyshemenë ne çdo cep te saj, pak ore me vone do ta shohim atë përsëri te ndotur. Ne guidën e me poshtme do te gjeni këshilla te sigurta se si duhet te veprojmë për ta mbajtur atë sa me pastër.

1. Këshilla e pare për këtë do te ishte blerja e disa pecetave elektrostatike qe shërbejnë enkas për pastrimin e pluhurit. Këto kane aftësi te thithin grimcat e pluhurit ne një fare distance. E rëndësishme është qe ato te jene te gjata po aq sa edhe këmba juaj. Për secilin prej pjesëtarëve te familjes duhet te keni dy te tilla.

2. Pas kësaj e vendosim njërën prej tyre ne dysheme dhe mbi te vendosim njërën prej pantoflave qe përdorim për te mbathur ne shtëpi. Me kujdes e mbledhim tabanin e pantoflave me pecetën elektrostatike duke i dhënë kështu asaj formën e saj. E rregullojmë ne atë mënyrë, edhe me ndihmën e leukolplasteve, qe te dyja te krijojnë një tërësi relativisht te qëndrueshme.

3. Pas kësaj te njëjtën gjë e bëjmë edhe me pantoflën tjetër dhe kemi marre kështu një pale pantofla elektrostatike, me te cilat mjafton te ecim normalisht neper shtëpi, duke mundësuar njëkohësisht edhe thithjen e pluhurave ne dysheme qe zakonisht mbeten mbi tryeze. Qe truku te ketë sukses, ftoni qe kjo gjë te behet nga te gjithë pjesëtarët e tjerë te familjes.

4. Përsëriteni këtë proces sapo te konstatoni se gjendja e pastërtisë se pecetave elektrostatike tregon se ato duhet te ndërrohen.

Lajme të ngjashme

Back to top button