Biseda e pilotit dhe kopilotit në minutat e fundit para rrëzimit të kingerit të presidentit Trajkovski (VIDEO)

Avioni është rrëzuar më 26 shkurt të vitit 2004 disa kilometra nga aeroporti i mostarit, dhe më pas ka marr flakën. Të gjithë humben jetën në vendin e ngjarjes.

Ekipi i cili udhëheqtë aeroplanin e kryetarit Boris Trajkovski me bashkëpunëtorët e tij gjatë fluturimit ka bërë shtat gabime. Gabimi i fundit ishte fatal, këtë e vërtetoi komisioni i cili e ka hulumtuar këtë fatkeqësi, raporti i të cilit sot zyrtarisht u prezantuar para publikut.

Në vendin e ngjarjes janë gjetur dy kuti të zeza, ndërsa janë publikuar edhe audio xhirimet e bisedës midis pilotit dhe kopilotit para fatkeqësisë.

Dëgjoni minutat e fundit të xhiruara në kutin e zezë.

Lajme të ngjashme

Back to top button