Brukseli kontrrollon ligjshmërinë e avio-subvencioneve

Në deklaratën e saj për Agjencinë “Meta”, zëdhënësja e Komisionit Evropian, Maja Kocijançiq, nuk konfiromon qëndrimin e Ministrisë së  Transportit dhe Lidhjeve lidhur me subvencionet për fluturimet e lira të aviokompanive të vendit dhe të huaja në drejtim të Evropës.

“Komisioni ka informacion për ndihmën financiare të Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë për aviotrasnportuesit. Komisioni nga kompanitë kërkoi që autoritet kombëtare të sigurojnë informacionet e duhura dhe provat që të invetsigohet se kjo skemë është në përputhje me dispozitat përkatëse nga Marrëveshja  e Hapësirës së Përbashkët Evropiane të Aviacionit  (HPEA- marrvëveshje)”,  thuhet në reagimin zyrtar të KE-së.

HPEA-ja rregullon marrdhëniet e BE-së me vendet fqinje në këtë fushë.

Kosova u kërcënua se do të ngrejë padi kundër Maqedonisë për shkelje të konkurrencës të trafikut ajëror. Maqedonia u përgjigj se vendimi është në përputhje me legjislativën evropiane, por që nuk është e konfirmuar edhe nga ana e Komisionit Evropian.

Lajme të ngjashme

Back to top button