Melburni qyteti më i mirë për të jetuar, ndiqet nga Viena

Në grafikun ditor të javores britanike, Economist, kësaj here janë botuar qytetet më të mira duke u bazuar te, stabiliteti, shëndetësia, kultura, arsimimi dhe infrastruktura. Në top listë ndodhen 3 qytete kanadeze, ndërsa për evropën prin Viena. Më konkretisht lista është si vijon:

1. Melburni
2. Viena
3. Vankuveri
4. Toronto
5. Calgary
6. Adelaide​
7. Sydeni
8. Helsinki
9. Perth, Australia
10. Auckland

Në fundin e vendit ndodhet Damasku, ndërsa në vend negativ janë edhe Tripoli, 132 dhe Kievi, 124. Kjo bazuar edhe tek konfliktet e fundit në Siri, Libi dhe Ukrainë. /Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button